Trump s-a suparat si a anulat toate intalnirile cu sefii de state de la summitul NATO

Joi, 12 Iulie 2018, ora 12:00

2219 citiri

Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Intalnirea bilaterala dintre Donald Trump si presedintele Klaus Iohannis, programata pentru ora 11:00 (ora Romaniei), nu a mai avut loc, pe fondul unor discutii extrem de tensionate dintre presedintele amercian si ceilalti aliati, intruniti joi dimineata in format restrans.

Surse oficiale au povestit pentru Ziare.com cum s-au derulat evenimentele la Bruxelles. Joi dimineata, Serviciul de presa al Casei Albe a anuntat ca Donald Trump are o serie de intalniri bilaterale, printre care si cea programata pentru ora 11:00 (ora Romaniei) cu Klaus Iohannis.

La ora 10:45, Donald Trump si Angela Merkel au avut un nou schimb de replici pe tema alocarilor bugetare si s-a decis reluarea reuniunii Consiliului Nord-Atlantic, dar in format restrans, al celor 29 de state membre, 1+1 (seful statului si ambasadorul), statele partenere invitate fiind rugate sa iasa din sala.

Din acest motiv, Donald Trump si-a anulat toate bilateralele, iar reuniunea pe tema Afganistan a fost amanata. Intreg programul summit-ului a fost, de altfel, dat peste cap.

Intalnirea era trecuta pe agenda oficiala a presedintelui, dar a fost stearsa intre timp, iar informatiile preliminare, potrivit unor surse oficiale, sunt ca Trump si-ar fi anulat toate intrevederile de joi, inclusiv cea cu Iohannis.

Citeste mai departe despre "De ce a anulat Trump toate bilateralele de la NATO, inclusiv cea cu Iohannis. Discutii tensionate la summit" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#Iohannis Trump NATO , #Stiri Guvern

Adaugă comentariu