Diplomat maghiar, convocat la MAE dupa declaratiile date de ambasadorul Ungariei

Luni, 10 August 2015, ora 16:12

973 citiri

Foto: arhiva MAE

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Ungariei la Bucuresti, Nagy Karoly Zoltan, a fost convocat, luni, la Ministerul roman de Externe, ca urmare a afirmatiilor facute de ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Zakonyi Botond (foto), intr-un interviu acordat pentru Romania Libera.

Nagy Karoly Zoltan ii tine momentan locul ambasadorului Ungariei la Bucuresti, aflat in concediu, se precizeaza intr-un comunicat remis presei.

"In cadrul discutiei, partea romana si-a exprimat dezacordul puternic fata de continutul declaratiilor facute de ambasadorul Zakonyi Botond cu privire la ansamblul relatiilor bilaterale romano-ungare. Acestea demonstreaza, odata in plus, faptul ca partea ungara nu este inca pregatita sa respecte cadrul general al relatiei bilaterale si fundamentele politico-juridice ale acesteia, si anume Tratatul de intelegere, cooperare si buna vecinatate, semnat in 1996, si Declaratia de Parteneriat Strategic, semnata in 2002.

Partea romana a reiterat apelul ferm ca aceasta ...citeste mai departe despre "Diplomat maghiar, convocat la MAE dupa declaratiile date de ambasadorul Ungariei" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#diplomat maghiar convocat MAE, #ambasador Ungaria critica Ponta , #Stiri Guvern

Adaugă comentariu