Iohannis explica interesul Romaniei pentru America Latina si Caraibe

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 11:13

1019 citiri

Foto: B1 TV

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, inainte de plecarea la Bruxelles unde se desfasoara summit-ul UE-CELAC, ca pentru Romania dezvoltarea unui parteneriat bi-regional UE-America Latina si Caraibe prezinta un interes deosebit.

"Voi sustine la Bruxelles cele trei obiective ale Summit-ului: consolidarea dialogului politic, dezvoltarea legaturilor economice si cooperare extinsa.

Pentru Romania, ca tara de origine latina, dezvoltarea unui parteneriat bi-regional UE-America Latina si Caraibe prezinta un interes deosebit. Participarea la programele de cooperare dintre aceste regiuni deschide noi oportunitati pentru o colaborare mai stransa cu statele latino-americane, inclusiv in domeniul economic", a afirmat presedintele Iohannis, la Aeroportul Henri Coanda.

El a precizat ca este al saptelea summit al UE cu tarile Americii Latine si al doilea care include in format si zona Caraibe, punctand ca mizele reuniunii sunt: o relatie interregionala revigorata, o agenda comuna ...citeste mai departe despre "Iohannis explica interesul Romaniei pentru America Latina si Caraibe" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#Iohannis summit America Latina Caraibe, #Iohannis parteneriat America latina, #Iohannis summit Bruxelles , #Stiri Guvern

Adaugă comentariu