Iohannis il decoreaza pe Hans Klemm, la incheierea mandatului de ambasador

Luni, 09 Decembrie 2019, ora 15:59

1303 citiri

Foto: Arhiva site/Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis il va decora, marti, pe Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

Potrivit decretului publicat in Monitorul Oficial, Klemm a fost decorat cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce, iar ceremonia va avea loc marti, la ora 13:15, la Cotroceni.

Hans Klemm si-a inceput mandatul la Bucuresti in septembrie 2015 si urmeaza sa fie inlocuit de Adrian Zuckerman pana la finalul anului. Zuckerman este un avocat in industria imobiliarelor, care a imigrat in copilarie din Romania catre Statele Unite. El a fost confirmat de Senatul american pentru functia de ambasador al SUA in Romania la finalul lunii noiembrie.

La audierea sa din luna iunie, Zuckerman a afirmat ca intentioneaza sa se revanseze fata de ospitalitatea pe care americanii i-au oferit-o prin promovarea intereselor Washingtonului la Bucuresti.

"Daca voi fi confirmat, voi continua oferirea sprijinului pentru eforturile notabile (intreprinse - n.red.) impotriva coruptiei din Romania", a declarat acesta in luna iunie.

"Lupta impotriva coruptiei si sprijinirea independentei judiciare sunt vitale pentru prosperiatatea si siguranta Romaniei pe termen lung", a adaugat Zuckerman.

Pe parcursul mandadtului sau, Hans Klemm a dat numeroase mesaje de sustinere a luptei anti-coruptiei in momente cheie, cand justitia a fost amenintata.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, despre un nou mandat la DNA, Kovesi si coruptia din RomaniaAmbasadorul SUA: Coruptia e o otrava. Lupta anticoruptie, vitala pentru viitorul RomanieiAmbasadorul SUA: Faptul ca un condamnat a fost ales primar transmite un mesaj periculosHans Klemm, despre modificarile la Legile Justitiei: Ingrijorarile profunde ale Guvernului SUA nu s-au schimbatAmbasadorul SUA: Coruptia inseamna furt. Daca acest furt s-ar opri, Romania ar putea investi in scoli, spitaleAmbasadorul SUA: Slabirea legislatiei anticoruptie expune Romania la amenintari din partea RusieiAmbasadorul SUA, la 3 ani de la #Colectiv: Nu m-as fi asteptat ca lupta anticoruptie sa fie slabitaAmbasadorul SUA: Pentru a combate coruptia e nevoie de o justitie independenta si un Guvern curat ...citeste mai departe despre "Iohannis il decoreaza pe Hans Klemm, la incheierea mandatului de ambasador" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Iohannis decorat Klemm ambasador SUA , #Stiri Guvern

Adaugă comentariu