Vrei alegeri corecte? Semnaleaza orice neregula si afla ce nu ai voie sa faci si care sunt sanctiunile

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 20:25

673 citiri

Foto: Ziare.com

Votul nu este doar o responsabilitate cetateneasca, ci si o actiune care implica atat respectarea legii de catre alegator, cat si spirit de observatie, pentru a ajuta la prevenirea sau depistarea fraudelor electorale.

Ministerul de Interne a lansat in sensul acesta o ampla campanie de informare privind respectarea legii atat inainte si in timpul votului, cat si dupa inchiderea urnelor.

"Pe 11 decembrie, ai grija sa nu-ti dai Check-in la sectia de politie!", este primul indemn publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Trebuie sa stiti ca, desi traim intr-o epoca a tehnologiei, este interzisa fotografierea sau filmarea votului in cabina, iar incalcarea acestei reguli se sanctioneaza cu o amenda cuprinsa intre 600 si 1.000 de lei.

In ceea ce priveste contraventiile si sanctiunile, site-ul Ministerului de Interne vine cu informatii pe pagina destinata alegerilor din 11 decembrie, sub titul "Alege sa fii corect".

Iata care sunt o parte dintre ...citeste mai departe despre "Vrei alegeri corecte? Semnaleaza orice neregula si afla ce nu ai voie sa faci si care sunt sanctiunile" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului

Sursa: Business24

#sesizare nereguli vot parlamentare, #nereguli parlamentare 2016, #vot alegeri parlamentare 2016, #frauda parlamentare 2016, #MAI nereguli vot , #Stiri Guvern

Adaugă comentariu