Nimeni nu i-a debransat pe baietii destepti de la curentul ieftin al statului

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 08:31

1524 citiri

Anul trecut, compania Hidroelectrica, producatorul de energie electrica cel mai mare si cel mai ieftin, a livrat furnizorilor privati (altii decat marii distribuitori Enel, CEZ, E.ON), categorie dominata de asa-zisii "baieti destepti", 12,36 TWh de energie electrica, potrivit datelor furnizate Cotidianului de Ministerul Economiei.

Conform Autoritatii de Reglementare, consumul final total al Romaniei a fost anul trecut de 45,8 TWh, de unde rezulta ca mai mult de un sfert (27%) din tot curentul consumat de Romania a trecut pe la baietii destepti.

"Energia electrica se livreaza in baza contractelor bilaterale de vanzare-cumparare energie electrica, in cadrul carora cantitatea si pretul se negociaza anual", ne spun cei de la Economie.

Adica direct, "pe sub masa", ocolind bursa de energie, pe baza contractelor incheiate in anii trecuti care, in ciuda promisiunilor autoritatilor, nu au fost reziliate.

Seful Autoritatii de Reglementare in Energie (ANRE), Petru Lificiu, ne-a declarat ca nu intra in atributiile institutiei contractele de pe piata libera de energie, dar ne-a promis o analiza in

cursul saptamanii viitoare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor

Sursa: Business24

#anre, #curent, #economie, #economiei, #hidroelectrica, #lificiu, #minister, #stat , #stiri Hidroelectrica

Adaugă comentariu