Exista o conspiratie pentru a prabusi piata apartamentelor noi?

Luni, 25 August 2008, ora 09:31

2059 citiri

Ipoteza unor carteluri de initiati ce urmaresc sa prejudicieze "noul" in materie de locuinte-desi posibila - nu pare sustinuta de argumente valide.

Mai degraba lacomia foarte ” romaneasca” a multor antreprenori a condus la starea de fapt bizara de azi cand profitul net (o tema despre care nus e vorbeste ) depaseste in destule cazuri 40 % pe an (ceea ce nu s e poate prelungi la nesfarsit) iar enervarea cumparatorilor posibili ( dar incapabili sa atinga cotele de calificare si sa se indatoreze) a atins niveluri foarte ridicate.


Mentalitatea de parjolitor (complet diferita de cea intalnita in Occident unde profitul rezonabil e aproape litera de lege fiindca acolo capitalistul vrea sa castige si ras-poimaine, nu doar azi) a condus, mai degraba, la acest blocaj sistematic unde antreprenorul vrea sa castige la fel de mult insa cumparatorii valizi s-au incheiat.


Aici se impune o corectie si fara nici o indoiala daca nu vor “lasa de la ei ” toti participantii (bancher, antreprenor, Stat), afacerea nu va inainta.

Un comentariu de Artur Silvestri, Profesor de gestiune imobiliara si expertiza de patrimoniu la Universitatea Internationala Francofona din Bruxelles.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

Adaugă comentariu