Intretinerea apartamentelor noi, mult mai scumpa decat a celor vechi

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 14:09

3257 citiri

Costurile medii intretinerii lunare pentru apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi sunt mai mari cu pana la 116 % fata de cele ale apartamentelor vechi, ajungand in timpul iernii la 3,9 euro/mp pentru un apartament cu trei camere, potrivit unei analize realizate de site-ul Servicecasa, potrivit Newsin.

Astfel, potrivit analizei realizate pe o perioada de opt luni, cele mai mari diferente procentuale intre costurile intretinerii pe metrul patrat pentru un apartament nou fata de unul vechi - 116% si respectiv 75% - se inregistreaza la apartamentele cu 3 si 4 camere pentru intretinerile aferente lunilor de iarna.

De asemenea, costurile pentru intretinere difera la apartamentele noi fata de cele vechi si pentru platile aferente lunilor de vara cu circa 100% si respectiv 91%.

Potrivit acestei analize, explicatia costurilor crescute este aceea ca proprietarii de apartamente noi platesc, in plus fata de proprietarii de apartamente vechi, servicii cu valoare adaugata, precum costuri de administrare a proprietatii, de ingrijire a gradinilor, curatenie, paza, sala de gimnastica sau piscina.

Totodata, potrivit site-ului Service Casa, bugetul alocat platii intretinerii lunare pentru un apartament nou trebuie calculat inca din momentul achizitiei sale, mai ales daca aceasta se face printr-un credit bancar.

In aceasta analiza au fost incluse costurile medii de intretinere ale apartamentelor din Bucuresti si a cuprins cifre afisate pentru intretinere a peste 100 de asociatii de proprietari, adica peste 2.300 de apartamente din complexuri rezidentiale noi si blocuri vechi.

In plus, potrivit estimarilor facute in urma analizei, in perioada 2007-2008 au fost livrate peste 10.000 locuinte noi in Bucuresti, iar anul acesta se asteapta ca peste 2.000 locuinte noi sa fie predate proprietarilor in Capitala. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#apartamente, #costuri, #noi, #vechi , #Apartamente

Adaugă comentariu