Grupul olandez ING a restituit 5 miliarde euro, dintr-un ajutor de stat

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 09:31

1087 citiri

Grupul ING a anuntat, luni, ca a returnat statului olandez cinci miliarde de euro, jumatate din ajutorul de zece miliarde de euro primit in noiembrie 2008, dupa incheierea cu succes a unei emisiuni de drepturi in valoare de 7,5 miliarde de euro. 

ING a folosit o parte a fondurilor obtinute in urma emisiunii de drepturi pentru a finanta rascumpararea obligatiunilor detinute de statul olandez, se arata intr-un comunicat al grupului.

"Am incheiat cu succes o prima etapa importanta a masurilor anuntate in octombrie, de a stabili o directie clara si de a ne concentra asupra afacerilor.

Cu sprijinul investitorilor nostri am restituit jumatate din fondurile primite anul trecut de la statul olandez", a declarat directorul general al ING, Jan Hommen.

ING si statul olandez au convenit, la 23 octombrie, sa modifice termenii acordului privind ajutorul de zece miliarde de euro pentru a permite restituirea anticipata a 50% din suma.

Grupul a platit guvernului 5,6 miliarde de euro, incluzand dobanzi de 259 milioane de euro si un comision de rambursare de 347 milioane de euro. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#grup, # ing, # euro, # ajutor, # de, # stat , #stiri ING

Adaugă comentariu