Cel mai usor laptop din lume ajunge in Romania

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 00:18

1226 citiri

Este vorba de un model din seria Portege R500 de la Toshiba. Pretul la care computerul va putea fi achizitionat nu a fost comunicat insa. In afara Romaniei el poate fi cumparat la sume cuprinse intre 2.000 si 2.900 de dolari, in functie de optiuni.
SCOP Computers Romania a anuntat ieri ca va lansa peste o luna, in Romania, cel mai usor laptop din lume, cu o greutate de numai 779 de grame.

Este primul notebook de la Toshiba care este dotat cu hard disk SSD (Solid State Drive) de 64GB. SSD-urile prezinta avantajul ca sunt mai rezistente la socuri si vibratii, deoarece nu presupun parti in miscare, au un consum de energie mai mic si sunt mai silentioase.
Acumulatorul are o durata de viata de la 7 ore pana la 12,5 ore.

In favoarea greutatii reduse au fost insa sacrificate o serie de performante. Modelul nu incorporeaza o unitate optica, are un singur slot de memorie RAM, iar circuitul grafic este un Intel GMA 950 cu memorie partajata din cea a sistemului. Mai mult, procesorul este o versiune de consum scazut de Intel Core 2 Duo seria U, mai putin performanta decat versiunea obisnuita a aceluiasi procesor.

Va fi disponibila insa si o varianta mai avansata a modelului, care va incorpora o unitate optica de numai 7 mm grosime si va beneficia de performante sporite.

<a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=337419 target=_blank>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine

Sursa: Business24

Adaugă comentariu