Intel, dat in judecata de Statul american

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 17:32

1597 citiri

Comisia federala pentru comert din SUA, responsabila cu respectarea regulilor privind competitia, a anuntat miercuri ca a dat in judecata liderul mondial al pietei de microprocesoare, Intel, pentru ca a dus o campanie sistematica de eliminare a rivalilor din piata, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Potrivit plangerii depuse de Comisie, "tacticile anticoncurentiale ale Intel au fost concepute pentru a frana accesul produselor concurente superioare care i-ar fi amenintat monopolul pe piata".

Totodata, Comisia federala sustine ca Intel a abuzat de pozitia dominanta pe piata pentru a impiedica accesul consumatorilor la inovatie in ultimii zece ani.

"Intel a inceput o campanie deliberata pentru a elimina amenintarile concurentilor la adresa monopolului sau", a spus directorul Comisiei, Richard A. Feinstein.

Plangerea survine la o luna dupa ce Intel a incheiat pe cale amiabila un litigiu cu AMD, dupa ce i-a platit 1,25 miliarde dolari.

In mai, Intel a fost condamnat de Comisia Europeana la plata unei amenzi de 1,06 miliarde euro pentru abuz de piata dominanta, dupa o ancheta care a durat 9 ani. In plus, grupul este vizat de alte anchete, intentate in special de ministerul justitiei din statul New York.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel

Sursa: Business24

#abuz, #amenda, #american, #guvernul, #intel , #stiri Intel

Adaugă comentariu