Aparare de urgenta impotriva dronelor, la summit-ul NATO din Polonia

Autor: Marius Jianu

Marti, 05 Iulie 2016, ora 18:26

3426 citiri

Foto: Youtube

Polonia se teme ca summit-ul NATO pe care il gazduieste ar putea fi spionat sau chiar atacat cu drone de mici dimensiuni, asa ca a luat de urgenta masuri pentru contracararea acestor amenintari. Aceleasi ingrijorari au fost exprimate si in legatura cu vizita Papei in Polonia.

Polonezii au organizat de urgenta o licitatie pentru achizitionarea unor sisteme de combatere a dronelor de dimensiuni medii si mici, informeaza Defense News.

Inspectoratul pentru Armament din cadrul ministerului Apararii din Polonia a justificat achizitia echipamentelor de securitate atat prin organizarea evenimentului care reuneste liderii celor 28 de tari membre NATO, cat si prin cea a riscurilor de securitate generate de vizita Papei Francisc la finalul acestei luni.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor a fost 28 iunie, iar selectia si desemnarea unui castigator a fost facuta doar in doua zile, sustin reprezentantii ministerului Apararii de la Varsovia.

Caietul de sarcini continand specificatiile tehnice ale aparaturii de securitate dorite de oficialii polonezi a fost secretizat, reprezentantii guvernului de la Varsovia motivand ca nu doresc ca acestea sa incapa pe mainile adversarilor Aliantei Nord-Atlantice.

Fortele de securitate din Polonia sunt ingrijorate de faptul ca potentialii atacatori sau spioni ar putea utiliza drone de dimensiuni mici sau medii pentru a patrunde in perimetrul in care se vor desfasura cele mai importante actiuni din cadrul celor doua evenimente.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#summit NATO Varsovia, #masuri de securitate, #atacuri minidrone , #Summit

Adaugă comentariu