Atacul statului paralel din Turcia

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 14:17

1236 citiri

Publicul turc este obisnuit cu termenul de "stat paralel". O asemenea structura a fost dezvoltata dupa lovitura militara din 1960 si intarita prin constitutia din 1982.

Statul paralel este compus dintr-o componenta aleasa, vizibila si civila - Guvernul; a doua reprezinta o structura invizibila, ce nu a fost aleasa de electorat si nu este responsabila in fata acestuia, si este integrata in birocratie, presa si marile afaceri.

Guvernele civile au fost mereu sobordonate acestei structuri paralele, ce a dictat agenda tarii si are autoritatea si ultimul cuvant in chestiunile importante. Desi procesul de democratizare din ultimul deceniu implica o lupta impotriva acestui sistem, ultimele evolutii din Turcia, ce au culminat cu anchetarea a sute de persoane suspectate de coruptie, arata ca statul paralel moare greu, scrie Galip Dalay, doctorand in Relatii Internationale la Universitatea Tehnica din Ankara, pentru Al Jazeera.

Intr-o ampla analiza a situatiei din Turcia, Dalay arata ca, ...citeste mai departe despre "Atacul statului paralel din Turcia" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Turcia ancheta coruptie, #Turcia stat paralel , #Stiri International

Adaugă comentariu