Austria ar putea implementa controale la granita cu Germania

Joi, 19 Aprilie 2018, ora 19:53

993 citiri

Foto: Arhiva Pixabay

Austria ar putea incepe sa impuna verificari la granita cu Germania ca parte a unui efort mai larg de a implementa controale mai drastice la frontiera in a doua jumatate a anului, cand va prelua presedintia Consiliului UE, conform ministrului de Interne, Herbert Kickl.

Kickl a declarat ca siguranta oamenilor este mai importanta decat eventualele perturbari aduse afacerilor sau turismului, informeaza Reuters.

"In interesul protejarii propriei populatii, este logic ca vom inaspri verificarile", a afirmat Kickl, membru al gruparii de extrema-dreapta Partidul Libertatii.

"De la 1 iulie este posibil sa implementam controale la granita cu Germania", a adaugat el.

Kickl a recunoscut ca sectoarele afacerilor si turismului vor fi afectate de noile verificari. "Dar securitatea este o prioritate pentru oameni si sunt dispusi sa faca sacrificii", a afirmat el.

Ministrul austriac de de Interne sustine ca este nevoie in continuare de suspendarea zonei Schengen in mare parte a Europei. "Am comunicat clar Uniunii Europene printr-o scrisoare ca ne rezervam dreptul de a controla orice granita in Austria, chiar si pe cele care nu erau controlate pana acum", a spus Kickl.

Austria, Germania si alte tari europene au suspendat sistemul Schengen al granitelor deschise in 2015 dupa ce un milion de refugiati au patruns in Europa.

Saptamana trecuta, Germania a comunicat ca va mentine controalele la granita cu Austria pentru inca sase luni, pentru a asigura securitatea si a gestiona fluxul de migranti. ...citeste mai departe despre "Austria ar putea implementa controale la granita cu Germania" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului

Sursa: Business24

#Austria controale granita Germania, #austria germania granita controale , #Stiri International

Adaugă comentariu