Barroso: UE trece prin cele mai mari provocari de la infiintarea ei

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 10:43

1203 citiri

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si-a inceput miercuri discursul despre Starea Uniunii, pe care il sustine in Parlamentul European, spunand ca UE se confrunta in prezent cu cele mai mari provocari de la infiintarea ei - o criza economica, sociala, dar si de incredere. 

Este vorba de increderea in capacitatea Uniunii de a gasi solutii la problemele cu care se confrunta, a precizat Barroso, citat de NewsIn.

De aceea, a spus Barroso, este absolut necesar sa fie rezolvata criza financiara, economica si sociala pe care o traverseaza Europa.

In cursul celui de-al doilea mandat al sau, presedintele Barroso a convenit cu Parlamentul European asupra prezentarii unui discurs anual privind starea Uniunii, stipulat in Acordul-cadru incheiat cu acesta.

Discursul presedintelui Barroso va cuprinde o evaluare a situatiei actuale a Uniunii Europene si va trasa calea de urmat, in special in ceea ce priveste raspunsul Uniunii la criza economica.

Discursul va fi urmat de o dezbatere in adunarea plenara, in cadrul careia presedintele Barroso va raspunde pozitiilor luate de liderii grupurilor politice si de membrii Parlamentului European. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#brosso, # discurs, # provocari ue , #UE

Adaugă comentariu