Putini britanici sustin suspendarea parlamentului de la Londra

Miercuri, 28 August 2019, ora 19:06

625 citiri

Foto: Ziare.com Arhiva

Putin peste un sfert (27%) dintre britanici sustin suspendarea timp de o luna a parlamentului de la Londra, asa cum a solicitat premierul Boris Johnson, in timp ce 47% se opun, releva un sondaj de opinie realizat miercuri de YouGov pentru cotidianul The Times, transmite Reuters.

Sondajul, realizat pe un esantion de 5.734 britanici, mai arata ca 51% dintre sustinatorii iesirii Regatului Unit din Uniunea Europeana sprijina suspendarea parlamentului, in timp ce doar 9% se opun acestei decizii.

Reamintim ca Regina Elisabeta a aprobat, miercuri, cererea lui Boris Johnson de suspendare a Parlamentului britanic.

Astfel, premierul Boris Johnson va limita capacitatea parlamentului de a-i dejuca planul privind Brexitul, reducand practic intervalul in care membri ai legislativului ar putea incerca sa blocheze un Brexit fara acord.

Data limita pentru iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana a fost fixata pentru 31 octombrie 2019.

Premierul Johnson anuntase miercuri dimineata ca va programa Discursul Reginei in parlament pe 14 octombrie pentru a prezenta noile propuneri legislative, negand ca astfel ar incerca sa impiedice legislativul sa-i blocheze planurile de Brexit. ...citeste mai departe despre "Putini britanici sustin suspendarea parlamentului de la Londra" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#suspendare parlament britanci sondaj sustinere , #Stiri International

Adaugă comentariu