Centrala de la Cernobal, amenintata din cauza tensiunilor din Ucraina

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 11:50

1327 citiri

Foto: Ria Novosti

Centrala nucleara de la Cernobal ramane un loc deosebit de periculos in conditiile in care nu a fost dezafectata, arata liderul partidului Uniunea Ucraineana, Iuri Andreev.

"In 2000, ca rezultat al deciziilor politice influentate de Occident, uzina de la Cernobal a fost inchisa. Desi combustibilul nuclear nu a fost produs aici, inca mai exista material proaspat", a spus Iuri Andreev in cursul unei videoconferinte intre Moscova si Kiev organizata de agentia rusa de stiri RIA Novosti.

"Centrala nu a fost renovata. Ca rezultat, a ramas un loc extrem de periculos. Pe de o parte, nu ne puteam permite sa o lasam de functioneze, pe de alta parte nu putem in acest moment sa o dezafectam in conditii de securitate", a spus Andreev, care lucra ca inginer sef la centrala la momentul in care reactorul acesteia a explodat.

"Ceea ce se petrece in prezent este extrem de periculos. Niciun sit nuclear din Ucraina, intre care si cel de la Cernobil, nu beneficiaza de o protectie garantata ...citeste mai departe despre "Centrala de la Cernobal, amenintata din cauza tensiunilor din Ucraina" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Ucraina sarcofag centrala Cernobal, #Ucraina sarcofag centrala Cernobal suspendata, #Ucraina tensiuni suspendare centrala Cernobal , #Stiri International

Adaugă comentariu