Cheltuielile guvernamentale anticriza nu au o directie clara

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 10:15

1223 citiri

Doua treimi din populatia a 23 dintre cele mai mari economii ale lumii considera ca "programele de cheltuieli guvernamentale masive" derulate pentru combaterea crizei financiare duc lipsa de "o directie clara", potrivit concluziilor unui sondaj Ipsos/Reuters, prezentate astazi.

Studiul, derulat de compania de cercetare de piata si sondare a opiniei publice Ipsos in 23 de tari care reprezinta 75% din economia mondiala, a relevat totodata cu 60% dintre cetatenii acestor state prevad "strivirea" cresterii economice in urma consolidarii legislative derulata de guverne in urma crizei, opinie sustinuta in principal printre americani, indieni si chinezi, informeaza Mediafax.

Cu toate acestea, sondajul indica dorinta majoritatii pentru mai multe masuri si programe guvernamentale de combatere a crizei, in pofida temerilor manifestate de majoritatea respondentilor.

"Exista ingrijorare si un nivel ridicat de incertitudine in ceea ce priveste masurile guvernamentale.


Studiul, la care au participat 23.000 de respondenti din cele 23 de state, realizat in perioada 14 aprilie - 7 mai, arata ca 58% dintre cetatenii acestor tari considera ca Statele Unite au participat "suficient" la eforturile globale de relansare economica, in timp ce 53% cred ca Uniunea Europeana trebuie sa se implice mai mult, iar peste doua treimi cer Chinei sa ia mai multe masuri.

Sondajul a fost realizat in Statele Unite, Canada, Brazilia, Mexic, Argentina, Coreea de Sud, China, Japonia, Australia, India, Rusia, Cehia, Polonia, Ungaria, Turcia, Suedia, Italia, Olanda, Belgia, Germania, Franta, Spania si Marea Britanie.

Potrivit lui Young, una dintre cele mai prezente ingrijorari in randul respondentilor de pe pietele emergente este "teama de regres", dupa zeci de ani de eforturi pentru instaurarea principiilor economiei de piata si eliminarea influentei politice din mediul de afaceri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#cheltuieli, #criza, #de, #economica, #economie, #mondiala, #piata, #relansare , #Mexic

Adaugă comentariu