China reduce pretul electricitatii pentru a stimula avansul economiei

Miercuri, 16 Mai 2018, ora 12:07

2193 citiri

Foto: CC0 Creative Commons

Beijingul a redus in mai pretul electricitatii, pentru a doua luna consecutiv, in vederea scaderii costurilor de productie, a anuntat miercuri Comisia Nationala de Dezvoltare si Reforma din China (NDRC), un indiciu care sugereaza ca a doua economie mondiala incetineste, transmite Reuters.

De la 1 mai, pretul electricitatii a fost redus cu 2,7%, ceea ce inseamna ca firmele vor face economii de 21,6 miliarde de yuani (3,39 miliarde de dolari), dupa ce si-au redus costurile cu 43 miliarde de yuani in aprilie, in urma scaderii cu 10% a pretului la electricitate, a informat NDRC.

Analistii avertizeaza ca disputele comerciale dintre Washington si Beijing, noile masuri de restrictionare a pietei imobiliare si protejarea mediului inconjurator ar putea incetini avansul economiei chineze la 6,5% anul acesta.

In 2017, PIB-ul Chinei a inregistrat o performanta peste asteptari, cu o crestere anuala de 6,9%, peste tinta oficiala de 6,5%, gratie exporturilor si vanzarilor cu amanuntul.

Este pentru prima data dupa 2010 cand economia chineza a inregistrat o crestere superioara celei inregistrata in anul precedent.

In 2016, economia chineza a inregistrat un avans de 6,7% comparativ cu 2015, cea mai slaba crestere inregistrata de economia chineza in ultimii 26 de ani.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând

Sursa: Agerpres

#pret electricitate China, #China reduce pretul electricitatii , #China

Adaugă comentariu