Compania aeriana low cost SkyEurope a intrat in faliment

Luni, 22 Iunie 2009, ora 14:20

1718 citiri

Compania aeriana slovaca low cost SkyEurope, cotata la bursa din Viena, ce se confrunta cu grave dificultati financiare structurale, a anuntat luni ca a intrat voluntar in faliment, pentru a se restructura, relateaza AFP.

"Compania a obtinut de la tribunalul din Bratislava inghetarea creantelor, pentru a permite conducerii sa desfasoare procedura de restructurare", o masura similara capitolului 11 din legea falimentului din Statele Unite, a anuntat compania intr-un comunicat.

"SkyEurope a intreprins in mod voluntar acest demers, pentru a avea timp sa isi reorganizeze datoriile si sa faca grupul mai atractiv pentru potentialii investitori", a anuntat compania.

Masura, care este acompaniata de o suspendare a cotatiei de la bursa, nu afecteaza cu nimic planurile de zbor, angajatii si plata furnizorilor pentru serviciile oferite in timpul restructurarii sub faliment, a subliniat SkyEurope

"Este o masura buna pentru SkyEurope, pentru ca ne permite sa ne continuam activitatile in faza de reorganizare", a declarat presedintele grupului, Jason Bitter.

Infiintata in 2001 de investitori austrieci, SkyEurope nu a generat niciodata profit si a acumulat o datorie de peste 100 milioane euro.

Compania a anuntat o pierdere neta de 31,9 milioane euro in primul trimestru, ce s-a incheiat in martie, dupa o pierdere de 59,12 milioane in anul 2007-2008, potrivit datelor provizorii.

Compania, care deserveste 41 orase in 19 tari, si-a redus flota cu doua treimi in aceasta vara, la numai sase avioane.

In anul ce s-a incheiat in mai, compania a transportat 3,16 milioane pasageri, in scadere cu 15,2%. 22 iunie 2009 13:20 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#companie, #faliment, #investitori, #profit, #restructurare , #Slovacia

Adaugă comentariu