Consiliul Europei cere ancheta in Romania dupa marturisirile lui Iliescu despre inchisoarea CIA

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 11:41

1178 citiri

Foto: Consiliul Europei

Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Anne Brasseur, saluta afirmatia fostului presedinte Ion Iliescu privind prezenta unui centru CIA in Romania si cere autoritatilor romane sa efectueze o investigatie serioasa.

"Intr-un interviu recent pentru Der Spiegel, fostul presedinte roman Ion Iliescu a recunoscut ca stia despre un centru CIA in Romania, desi neaga ca stia ce se intampla acolo", a afirmat Anne Brasseur, presedintele APCE, potrivit unui comunicat publicat vineri seara pe site-ul organizatiei.

In urma marturisirii lui Iliescu, procurorii romani trebuie sa efectueze o investigatie serioasa asupra faptelor si sa-i traga la raspundere pe cei care au comis infractiuni in acest context, precizeaza comunicatul.

"In 2006 si 2007, raportorul Adunarii privind zborurile si inchisorile secrete ale CIA Dick Marty a acuzat Romania, alaturi de Polonia, ca a gazduit centre secrete de detentie folosite pentru torturarea suspectilor in cadrul asa-zisului razboi ...citeste mai departe despre "Consiliul Europei cere ancheta in Romania dupa marturisirile lui Iliescu despre inchisoarea CIA" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Iliescu inchisoare CIA Romania , #Stiri International

Adaugă comentariu