Cum se pregateste New York-ul, la sase luni dupa uraganul Sandy

Sambata, 04 Mai 2013, ora 14:02

1156 citiri

La sase luni dupa ce devastatorul uragan Sandy s-a abatut asupra orasului, primaria New Yorkului a prezentat vineri 59 de noi masuri destinate sa amelioreze capacitatea orasului de a face fata acestui tip de catastrofe naturale, transmite AFP.

Giganticul ciclon a atins Coasta de Est a Statelor Unite la 29 octombrie 2012 si in trecerea sa a provocat moartea a 43 de persoane la New York, a lasat peste un milion de locuitori ai orasului fara curent electric timp de mai multe zile, precum si pagube de miliarde de dolari.

"Chiar daca orasul a facut fata in cel mai bun mod cu putinta, intotdeauna se poate face mai mult, vom trage invatamintele de pe urma lui Sandy", a subliniat intr-un comunicat primarul adjunct Cas Holloway, autor impreuna cu colega sa, Linda Gibbs, al raportului prezentat vineri.

"Aceasta evaluare a pus in lumina etapele cheie de parcurs pentru a ameliora mai mult capacitatea noastra de a-i ajuta pe newyorkezi", a subliniat Linda Gibbs.

Printre cele 59 de propuneri, aprobate de primarul orasului, Michael Bloomberg, figureaza in special darea in folosinta a unor noi zone de evacuare: de la trei in momentul trecerii uraganului Sandy, ele vor ajunge la sase, pentru a permite un control mai bun si o flexibilitate mai mare.

Circa 375.000 de locuitori ai New Yorkului au primit ordinul obligatoriu de a evacua zonele de coasta ale orasului in timpul trecerii uraganului, insa mii dintre acestia au refuzat sa isi paraseasca domiciliul, mentioneaza raportul.

Documentul amintit mai scoate in evidenta necesitatea de a imbunatati planurile de evacuare a spitalelor si caminelor de batrani si de a actiona pentru cresterea autonomie lor energetice.

Pana vineri, primaria orasului a ajutat sa se mute aproximativ 20.000 de familii, a distribuit trei milioane de portii de mancare si a strans circa 700.000 de tone de gunoaie in urma trecerii uraganului Sandy, in octombrie, potrivit comunicatului amintit.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Agerpres

#New York pregatiri uragan, #New York uragan Sandy, #pagube uragan Sandy , #USA

Adaugă comentariu