Donald Trump cere din nou limitarea migratiei dupa atacul terorist de la New York

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 12:54

1022 citiri

Foto: Arhiva Facebook/Donald Trump

Al doilea atac terorist petrecut la New York in ultima luna si jumatate i-a dat prilejul presedintelui Statelor Unite sa isi promoveze initiativa de a limita migratia

Luni dimineata, in jurul orei 7.30 (14.30 ora Romaniei) un barbat in varsta de 27 de ani din Bangladesh a incercat sa se arunce in aer, intr-un tunel care asigura legatura intre doua noduri-cheie ale transporturilor newyorkeze - Times Square si autogara Port Authority - in vestul cartierului Manhattan. Dispozitivul artizanal pe care l-a folosit nu a explodat corespunzator. In consecinta, incidentul s-a soldat cu doar patru raniti, atentatorul musulman fiind unul dintre ei.

Teroristul Akayed Ullah a declarat ulterior ca a facut acest gest pentru a se razbuna pe americani in urma atacurilor aeriene pe care armata Statelor Unite le lansase asupra bazelor ISIS din Siria.

La doar cateva ore de la incident, presedintele Donald Trump a declarat ca acest atac "ilustreaza din nou urgenta cu care Congresul ar trebui sa voteze reforme legislative pentru a-i proteja pe americani".

Presedintele Trump propusese deja ca niciunui migrant din Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen sa nu i se mai permita sa intre in SUA.

"Congresul trebuie sa puna capat migratiilor in lant", a spus ieri Trump.

Presedintele Statelor Unite a afirmat luni - pentru a doua oara in ultimele saptamani - ca autorii actelor teroriste merita "pedepsele cele mai grele", inclusiv pedeapsa cu moartea, in anumite cazuri.

Precedenta declaratie fusese facuta in urma cu o luna si jumatate, in urma atacului terorist soldat cu opt morti, la New York.

Panica la New York dupa ce un islamist a incercat sa se arunce in aer UPDATETrump cere pedeapsa cu moartea pentru autorul atacului din New YorkAtac terorist la New York: Criminalul avea legaturi cu Statul Islamic si s-a radicalizat in SUA ...citeste mai departe despre "Donald Trump cere din nou limitarea migratiei dupa atacul terorist de la New York" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Donald Trump limitare migratie, #Donald Trump atentat terorist New York, #Donald Trump legea migratiei , #Stiri International

Adaugă comentariu