Economia Australiei a intrat in recesiune

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 10:45

1679 citiri

Glenn Stevens, guvernatorul bancii centrale a Australiei, a recunoscut astazi pentru prima data ca economia tarii a intrat in recesiune, prima din 1991, in ciuda coborarii dobanzii cheie si a ajutoarelor guvernamentale oferite, scrie Reuters.

Declaratia oficialului vine dupa ce banca centrala, Reserve Bank of Australia (RBA), a estimat in 7 aprilie ca economia se va comprima in primul trimestru.

"Cred ca orice persoana care se uita la informatiile actuale ar trage concluzia ca economia australiana a intrat in recesiune", a spus Stevens.

Chiar si premierul australian Kevin Rudd a admis ca, in cadrul celei mai grave recesiuni globale din ultimii 75 de ani, si economia australiana va intra in recesiune.

Totusi, banca centrala nu a oferit o cifra privind comprimarea economiei, insa a aratat ca economia va scadea in 2009 si va reveni pe crestere in 2010.

De asemenea, rata somajului a urcat la 5,7% in martie, marcand cel mai ridicat nivel din ultimii 18 ani.

Economia australiana s-a comprimat cu 0,5% in al patrulea trimestru din 2008, marcand prima scadere trimestriala din 2000.

Ultima data cand economia australiana a intrat in recesiune a fost in 1991.

Guvernul australian a implementat deja doua mari pachete de stimuli, in incercarea de a ajuta economia, iar banca centrala a redus dobanda cheie pentru sprijinirea cererii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor

Sursa: Business24

#economie, #recesiune, #somaj, #comprimarea economiei, #dobanda cheie , #Australia

Adaugă comentariu