Economia Norvegiei a iesit din recesiune

Joi, 20 August 2009, ora 12:25

2606 citiri

Economia Norvegiei a iesit din recesiune dupa ce produsul intern brut (PIB) al tarii a crescut cu 0,3% in al doilea trimestru, conform cifrelor provizorii publicate joi de biroul de statistica, scrie AFP, citata de NewsIn.

Economia norvegiana scazuse cu 1,3% in primul trimestru din 2009 si cu 1% in ultimul trimestru din 2008. Guvernul norvegian a prezentat la inceputul anului un nou plan de 100 miliarde coroane (11,4 miliarde euro), pentru a sustine creditarea companiilor si a oamenilor.

Planul survine dupa unul de relansare de 20 miliarde coroane si un altul de salvare a sectorului bancar, de 350 miliarde coroane, prezentat in octombrie 2008.

De asemenea, banca centrala a Norvegiei a coborat la finele lunii iunie dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 1,25%, cel mai mic nivel din istoria de 193 de ani a institutiei, in contextul in care multi analisti mizau pe o mentinere a dobanzii de referinta.

Aceasta este cea de-a saptea reducere a dobanzii cheie din Norvegia din luna octombrie, cand institutia a inceput sa coboare nivelul de la 5,75%, in contextul adancirii crizei economice. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#dobanda, #economie, #pib, #recesiune , #Norvegia

Adaugă comentariu