Guvernul irakian vrea sa taxeze veniturile companiilor petroliere straine

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 16:05

1129 citiri

Guvernul irakian a depus un proiect de lege care prevede impozite de pana la 30% pentru companiile petroliere straine care pana acum erau exceptate de la plata taxelor, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al guvernului, Ali Al-Dabbagh, scrie Reuters, citat de NewsIn.

"Ministerul finantelor a prezentat un proiect de lege care prevede impozitarea companiilor petroliere straine cu un procentaj din veniturile acestora", a declarat Dabbagh printr-un comunicat.

Cota de impozare se ridica la 35% din veniturile din petrol si gaze naturale.

Textul legii, care va trebui adoptata de oficialii guvernamentali, reprezinta "o masura de sprijinire a economiei", potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant.

Proiectul are ca obiectiv garantarea pentru guvernul irakian a dreptului de a impune taxe pentru companiile straine care extrag petrol si il transforma in derivate.

Irakul, a carui economie se bazeaza in proportie de peste 90% pe veniturile din petrol si gaze naturale, este cea de-a treia tara din lume din punct de vedere al rezervelor de petrol, cu 115 miliarde barili petrol, dupa Arabia Saudita si Iran. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând

Sursa: Business24

#companii, # taxe, # gaze, # petrol, # impozite , #Irak

Adaugă comentariu