Increderea in economia romaneasca, mai scazuta decat pe ansamblul UE

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 15:34

1119 citiri

Indicele care masoara increderea in economia romaneasca s-a mentinut, in octombrie, fata de luna anterioara, in contextul in care, la nivelul Uniunii Europene (UE), indicatorul a crescut, in medie, cu 3,4 puncte, potrivit datelor publicate joi de Comisia Europeana si preluate de NewsIn.

Astfel, in octombrie, indicele s-a mentinut in Romania la 62,6 puncte, fiind cu mult mai mic decat pe ansamblul UE, unde indicele increderii in economie a ajuns in a zecea luna a acestui an la 86,0 puncte.

Aceasta este a saptea luna consecutiva de revenire a increderii in economie la nivel comunitar.

In Romania indicele increderii in servicii s-a diminuat cu 2 puncte, iar cel in consum a stagnat.

Increderea in industrie a crescut cu un punct, cea in constructii a scazut cu un punct, in timp ce in comertul cu amanuntul indicele a inregistrat o scadere masiva, de 10 puncte fata de luna anterioara.

La nivelul UE, indicele de incredere in economie (Economic Sentiment Indicator - ESI) a crescut, in contextul in care indicele increderii in servicii a stagnat, iar cel in consum a crescut cu 2 puncte.

Increderea in industrie a crescut cu 4 puncte, increderea in constructii a crescut cu un punct, in timp ce in comert indicele a inregistrat o scadere de 1 punct fata de luna anterioara.

In zona euro, increderea a urcat cu 3,4 puncte, pana la 86,2 puncte, pentru a saptea luna la rand, ceea ce arata ca economia este in curs de redresare.

Cele mai mari cresteri ale increderii in economie s-au inregistrat in Italia (+3,8 puncte), Germania (+3,4 puncte) si Marea Britanie (+3,2 puncte).

La nivelul UE, gradul de incredere in economie este cel mai ridicat in Suedia (96,9 puncte) si Danemarca (93,7 puncte), in timp ce gradul cel mai scazut de incredere in economie a fost inregistrat in Slovenia (59,8 puncte) si Cipru (57,7 puncte), potrivit raportului de conjunctura prezentat de Directoratul general pentru afaceri economice si financiare din cadrul Comisiei Europene (CE). 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului

Sursa: Business24

#incredere, # economie, # ue , #UE

Adaugă comentariu