Inflatia anuala din Marea Britanie a ajuns la 4,4%

Marti, 12 August 2008, ora 16:52

1170 citiri

In Marea Britanie, rata anuala a inflatiei a crescut cu 0,6 puncte procentuale in iulie, ajungand la 4,4%. Modificarea ratei se datoreaza scumpirii alimentelor, fapt care a scazut sansele unei reduceri a dobanzii de politica monetara in viitorul apropiat, transmite Reuters. In iulie a fost inregistrata cea mai mare crestere a ratei anuale a inflatiei si cel mai inalt nivel din 1997, depasind cu mult tinta de 2% avuta in vedere de banca centrala a Marii Britanii.


Economistii apreciaza ca exista posibilitatea majorarii ratei dobanzii cheie in lunile urmatoare.


"Datele economice sunt foarte dezamagitoare si semnaleaza o crestere a presiunilor inflationiste", a declarat Philip Shaw, economistul-sef al Investec.


"In mod cert, unii membri ai Comitetului de Politica Monetara vor vota in favoarea cresterii ratei dobanzii, dar ne indoim ca vor obtine o majoritate", a mai adaugat acesta.


Banca Centrala a Marii Britanii a avut la dispozitie datele economice in sedinta de saptamana trecuta, cand a mentinut rata dobanzii de politica monetara la 5%.


Noua prognoza trimestriala privind inflatia ce va fi publicata miercuri va indica aproape sigur inrautatirea perspectivelor pe termen scurt.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

Adaugă comentariu