Intalnire cruciala intre cele doua Corei. Au reusit sa dezamorseze tensiunile de la frontiera?

Duminica, 23 August 2015, ora 09:06

882 citiri

Oficiali de rang inalt din cele doua Corei s-au intalnit sambata in satul Panmunjom, au anuntat oficiali sud-coreeni, o reuniune care pare sa fi reusit sa dezamorseze, cel putin temporar, tensiunile de dupa un schimb de focuri de artilerie, joi.

Intalnirea a avut loc in satul de frontiera Panmunjom, a declarat Kim Kyou-hyun, un consilier de rang inalt al presedintei sud-coreene Park Geun-hye, relateaza New York Times in pagina electronica.

Moment crucial: Oficiali din cele doua Corei se intalnesc sambata

El a precizat ca la discutii au participat decidenti de ambele parti, si anume Kim Kwan-jin, consilierul presedintei sud-coreene pentru Securitate Nationala si vice-maresalul Hwang Pyong-so, ofiterul nord-coreean cu cel mai inalt grad dupa Kim Jong-un, comandatul suprem al fortelor armate, care detine gradul de maresal.

Coreea de Nord a confirmat intr-un scurt comunicat ca cele doua parti au fost de acord sa se intalneasca. Agentia oficiala de stiri nord-coreeana KCNA, ...citeste mai departe despre "Intalnire cruciala intre cele doua Corei. Au reusit sa dezamorseze tensiunile de la frontiera?" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”

Sursa: Business24

#Coreea Nord Coreea Sud, #razboi Coreea Nord Sud , #Stiri International

Adaugă comentariu