Prima țară care raportează un an fără jafuri bancare

Miercuri, 04 Ianuarie 2023, ora 16:05

610 citiri

Danemarca a scăpat de jafuri bancare FOTO facebook

Danemarca a înregistrat primul an fără jafuri bancare, în condițiile în care utilizarea numerarului a scăzut în ultimii ani, a anunțat sindicatul lucrătorilor din domeniul finanțelor din această țară.

Societatea din ce în ce mai lipsită de numerar a determinat băncile să își reducă serviciile de numerar, lăsând puține potențiale șanse de pradă pentru hoți.

"Este de-a dreptul uimitor. Pentru că, de fiecare dată când se întâmplă, este o presiune extremă asupra angajaților implicați. Este ceva de care nici măcar nu poți începe să înțelegi impactul emoțional dacă nu l-ai trăit tu însuți", a declarat Steen Lund Olsen, vicepreședintele sindicatului, Finansforbundet.

Sindicatul a precizat că în anul 2000 au avut loc 221 de jafuri bancare, un număr care a scăzut încet până la mai puțin de 10 pe an începând cu 2017.

Banca centrală a Danemarcei a raportat în luna martie a anului trecut că utilizarea numerarului a scăzut de la 23% din plăți în 2017 la 12% în 2021.

Pandemia de Covid a accelerat renunțarea la numerar, a spus banca. ...citeste mai departe despre "Prima țară care raportează un an fără jafuri bancare" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#Danemarca, #jafuri bancare, #primul an fara jafuri, #Premiera , #Stiri International

Adaugă comentariu