Marea Britanie da startul la privatizari

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 14:02

1175 citiri

Guvernul Marii Britanii va vinde active in valoare de 16 miliarde lire sterline (17,2 miliarde euro) in urmatorii doi ani pentru a permite redresarea finantelor publice, a anuntat, luni, premierul Gordon Brown, intr-un discurs tinut in fata economistilor, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

In cadrul programului de privatizari, guvernul si-a propus sa renunte la mai multe active nefinanciare, printre care infrastructuri de transport, care ar urma sa aduca la bugetul Marii Britanii 3 miliarde lire sterline (aproape 3,2 miliarde euro).

Programul vizeaza singura linie de cale ferata de mare viteza din Marea Britanie - High Speed One, care face legatura intre tunelul pe sub Marea Manecii si Londra -, de participatia engleza de 33% in consortiul nuclear european URENCO, de casa de pariuri The Tote si de o societate specializata in acordarea de credite studentilor, a precizat Brown.

Premierul britanic a mai spus ca programul mai vizeaza si vanzarea de bunuri imobiliare si alte active detinute de colectivitatile locale.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#active, # redresare, # finante, # privatizari, # buget , #Stiri International

Adaugă comentariu