Marea Britanie poate revoca unilateral decizia de iesire din UE

Marti, 04 Decembrie 2018, ora 12:44

1059 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Marea Britanie are dreptul de a retrage unilateral notificarea de iesire din Uniunea Europeana, conform opiniei prezentate marti de Avocatul General pe langa Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE).

"Avocatul General Campos Sanchez-Bordona propune Curtii de Justitie sa declare ca Articolul 50 ... permite revocarea unilaterala a notificarii intentiei de retragere din Uniunea Europeana", a informat CJUE intr-un comunicat, citat de Reuters si dpa.

A conditiona decizia de renuntare la Brexit de acordul celorlalte 27 de state membre ar fi "incompatibil" cu regulile referitoare la iesirea din blocul comunitar, a argumentat Manuel Campos Sanchez-Bordona.

Opiniile Avocatului General nu sunt constrangatoare, dar CJUE tinde sa le urmeze in deciziile sale finale.

Curtea Suprema a Scotiei a sesizat CJUE pentru o hotarare preliminara cu privire la posibilitatea ca Marea Britanie sa poata revoca unilateral decizia de a iesi din Uniunea Europeana.

Guvernul de la Londra a declarat ca intrebarea este pur ipotetica, intrucat nu are intentia de a reveni asupra deciziei de iesire din UE.

Parlamentul de la Londra incepe marti cinci zile de dezbateri asupra Brexit-ului, inainte de votul din 11 decembrie cu privire la acordul incheiat de prim-ministrul Theresa May cu Uniunea Europeana. ...citeste mai departe despre "Marea Britanie poate revoca unilateral decizia de iesire din UE" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#iesire Marea Britanie UE, #iesire UK UE , #Stiri International

Adaugă comentariu