Merkel vede luminita de la capatul tunelului? Social-democratii decid daca pun capat crizei

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 22:35

1237 citiri

Liderii Partidului Social-Democrat (SPD) din Germania s-au reunit, joi seara, pentru a analiza posibilitatea prelungirii coalitiei guvernamentale cu formatiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Crestin-Democrata (CDU), afirma surse politice de la Berlin citate de Die Welt.

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (centru-stanga) a avut joi o intrevedere de peste o ora cu presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care se opune alegerilor anticipate.

Dupa intalnire, Martin Schulz a transmis ca liderii SPD se vor intalni joi seara pentru a analiza pozitia politica a formatiunii. La reuniunea SPD participa si vicecancelarul in exercitiu, Sigmar Gabriel, fostul presedinte al SPD care a negociat coalitia cu CDU din 2013.

Miercuri, Thorsten Schafer-Gumbel, unul dintre vicepresedintii SPD, semnala ca formatiunea de centru-stanga ar putea sustine un guvern minoritar condus de cancelarul Angela Merkel.

Formatiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Crestin-Democrata (CDU, centru-dreapta), a esuat in planul de a forma o coalitie cu guvernamentala cu Partidul Democratilor Liberi (FDP, centru-dreapta) si cu formatiunea Alianta '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stanga).

Luni, Partidul Social-Democrat reiterase refuzul prelungirii coalitiei guvernamentale cu formatiunea cancelarului Angela Merkel, semnaland dorinta de a se ajunge la alegeri anticipate, in contextul esecului discutiilor exploratorii cu celelalte partide.

Insa presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a lansat un apel adresat partidelor parlamentare pentru continuarea negocierilor in scopul formarii unei coalitii guvernamentale, excluzand posibilitatea convocarii alegerilor anticipate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând

Sursa: Business24

#Merkel guvern sprijinit social democrati Germania , #Stiri International

Adaugă comentariu