Ministrul britanic de Finante il considera pe Tony Blair direct responsabil pentru Brexit

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 14:41

1154 citiri

Fotomontaj Ziare.com

Esecul fostului premier Tony Blair de a controla fluxul de muncitori din Europa de Est a alimentat sentimentele anti-imigratie care au condus la votul in favoarea Brexit, a declarat ministrul britanic de Finante, Philip Hammond, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Hammond a criticat dur politica "usilor deschise" promovata de Blair, atunci cand opt tari postcomuniste au aderat la Uniunea Europeana in 2004, relateaza The Guardian.

Marea Britanie a fost una dintre cele trei tari, alaturi de Suedia si Irlanda, care au decis sa nu aplice masuri de tranzitie pentru a limita fluxul de imigranti est-europeni.

Potrivit ministrului britanic, efectele acestei decizii se resimt si in prezent.

Rezultatul referendumului privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana nu a fost determinat de sentimente impotriva comertului si a globalizarii, asa cum s-a intamplat in alegerile prezidentiale din SUA, dar imigratia necontrolata a avut un rol insemnat, sustine oficialul britanic.

"Il consider responsabil direct pentru acest lucru pe Blair", a spus Hammond.

Potrivit acestuia, Marea Britanie a fost lovita din plin de fluxul de imigranti din 2004, iar acest lucru a creat o perceptie publica nefavorabila care persista si astazi.

"Pentru cetatenii britanici este foarte important sa avem control asupra granitelor. Multi dintre ei nu vor sa foloseasca acest control pentru a inchide granitele, vor pur si simplu sa aiba controlul", a mai spus Hammond. ...citeste mai departe despre "Ministrul britanic de Finante il considera pe Tony Blair direct responsabil pentru Brexit" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Philip Hammond Tony Blair Brexit, #minitru Finante Blair Brexit , #Stiri International

Adaugă comentariu