Nici Finlanda nu ne vrea in Schengen

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 23:43

1302 citiri

Finlanda s-a raliat Germaniei si Frantei si a refuzat, la randul sau, intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen de libera circulatie a persoanelor in cadrul UE, a declarat joi un purtator de cuvant al Guvernului finlandez, potrivit Mediafax. 

"Aceasta pozitie oficiala a fost decisa saptamana trecuta de comitetul pentru afaceri europene", care reuneste ministrii finlandezi din domeniul respectiv, a declarat pentru AFP Mikko Norros, purtatorul de cuvant al cabinetului premierului.

Norros a precizat ca se prevazuse ca decizia sa fie anuntata in cursul vizitei pe care ministrul francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, a efectuat-o joi la Helsinki.

Intr-o conferinta de presa comuna cu ministrul finlandez pentru Afaceri Europene si Imigratie, Astrid Thors, Wauquiez a subliniat ca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen va avea efecte asupra securitatii Europei.

Thors a declarat, la randul sau, ca cele doua tari au inregistrat progrese dar ca mai trebuie luate "masuri concrete pentru consolidarea luptei impotriva criminalitatii si coruptiei". 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#romania, #finlanda, #schengen, #aderare , #Romania

Adaugă comentariu