Olanda a iesit din recesiune

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 12:53

1025 citiri

Economia Olandei a crescut in trimestrul al treilea cu 0,4% fata de trimestrul anterior, avans care semnifica iesirea sa din recesiune, dupa patru trimestre de declin al produsului intern brut, a anuntat vineri biroul central de statistica (CBS), citat de AFP, precizeaza NewsIn.

"Olanda a iesit din recesiune. Dupa patru trimestre de recul, am reusit sa depasim recesiunea puternica pe care am cunoscut-o", a declarat economistul sef al CBS, Michiel Vergeer, in timpul unei conferinte de presa la Haga.

In schimb, fata de trimestrul similar din 2008, economia Olandei s-a comprimat cu 3,7%, dar ritmul s-a temperat comparativ cu trimestrul II, cand produsul intern brut scazuse cu 5,4%. Olanda intrase in recesiune in ultimul trimestru din 2008.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor

Sursa: Business24

#olanda, #recesiune, #economie , #Olanda

Adaugă comentariu