OUG 50/2010, votata de Comisia Economica

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 09:32

1941 citiri

OUG 50/2010 a fost votata de Comisia Economica, cu 98 de amendamente dintre care 70% sunt impotriva bancilor.

Cele mai importante amendamente votate de comisia economica sunt cele legate de transparenta serviciilor facturate si cel care prevede ca Protectia Consumatorilor nu poate inchide o sucursala de banca, ci doar BNR.

"Fiecare citeste ce vrea din ceea ce am discutat noi. Din partea bancilor am auzit pareri ca i-am fi nenorocit, iar 70 din cele 90 de amendamente adoptate sunt impotriva bancilor si pentru consumatori", a spus presedintele Comisiei pentru politica economica, deputatul PSD Mihai Tudose, pentru Gandul.

El a precizat ca unele amendamente au facut referire la retroactivitatea OUG 50/2010, respectiv la faptul ca, din forma primita de Comisie, cea impusa de ANPC, se poate intelege ca actul normativ are menirea de a modifica dobanzile la creditele acordate pana acum, ceea ce este fals.

Modificarile au fost facute, dupa cum sustine el, pentru a evita situatia in care Romania este chemata in fata unei curti internationale de arbitraj, unde va pierde fara drept de apel in fata oricarei banci.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#50, #amendamente, #banci, #comisia, #economica, #oug , #Romania

Adaugă comentariu