Parlamentul grec a adoptat bugetul de austeritate: Ce economii vrea sa faca Grecia

Autor: Emilian Nedelcu

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 08:11

1803 citiri

Parlamentul grec a adoptat, in noaptea de duminica spre luni, bugetul pe 2013, prevazand economii de 9,4 miliarde de euro, cerute de UE si FMI, relateaza AFP.

Bugetul a obtinut 167 de voturi din cele 168 pe care putea conta, din partea a trei partide care sustin coalitia aflata la putere, Noua Democratie (dreapta), Pasok (socialisti) si Dimar (stanga democratica).

Alti 128 de deputati ai partidelor de opozitie au votat impotriva si patru s-au abtinut din totalul de 299 prezenti (din cei 300), potrivit numaratorii oficiale.

Previziunile economice pentru anul viitor indica o continuare a recesiunii in Grecia, pentru al saselea an consecutiv, produsul intern brut (PIB) urmand sa scada cu 4,5%, in timp ce in acest an contractia economiei elene va fi de 6,5%.

Potrivit ministrului de finante Yannis Stournaras, noile masuri de austeritate adoptate miercuri de Atena vor permite reducerea deficitului bugetar cu aproape 5,5% din PIB in 2013, ceea ce inseamna 9,4 miliarde de euro.

Pentru creditorii externi ai Greciei - Uniunea Europeana si FMI - continuarea masurilor de austeritate bugetara constituie o conditie esentiala pentru virarea catre Atena a unei transe de 31,2 miliarde de euro din programul de asistenta financiara internationala, adauga sursa citata.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#Grecia parlament buget austeritate, #masuri austeritate grecia, #economii Grecia 2012, #PIB Grecia 2012 , #Grecia

Adaugă comentariu