Perchezitii de amploare in Germania intr-un scandal de frauda fiscala internationala

Miercuri, 15 Mai 2019, ora 15:26

2560 citiri

Foto: CC0 Creative Commons

Perchezitii de amploare au fost efectuate miercuri in mai multe orase din Germania, procurorii suspectand mai multe persoane instarite ca si-au ascuns banii in companii offshore cu ajutorul unei foste divizii a Deutsche Bank, transmite AFP.

Parchetul din Frankfurt a efectuat, cu ajutorul politiei judiciare si al autoritatilor fiscale, perchezitii la domiciliul a opt persoane instarite din Frankfurt si alte sase orase din Germania. In plus, au fost perchezitionate birourile a 11 banci si case de economii precum si sase companii de gestionare a activelor, au precizat procurorii.

"Cu ajutorul unei foste filiale a Deutsche Bank din Insulele Virgine, indivizii ale caror domicilii au fost perchezitionate sunt banuiti ca au infiintat societati in paradisuri fiscale in scopul ascunderii veniturilor de autoritatile fiscale germane si a se sustrage de la plata impozitelor", a explicat Parchetul din Frankfurt intr-un comunicat de presa.

Aceasta operatiune are legatura cu precedentele perchezitii efectuate in luna noiembrie a anului trecut la birourile Deutsche Bank, pe fondul suspiciunilor de spalare de bani aparute ca urmare a scandalului 'Offshore Leaks' cu privire la paradisurile fiscale, dezvaluit in 2013 de Consortiul International al Jurnalistilor de Investigatii, ICIJ.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Agerpres

#frauda fiscala Germania , #Germania

Adaugă comentariu