Pierderile Millennium Bank Romania s-au adancit la 26,7 milioane euro

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 09:15

974 citiri

Millennium Bank, subsidiara din Romania a grupului portughez Millennium bcp, a inregistrat pierderi de 26,7 milioane euro in primele trei trimestre ale acestui an, cu 22,4% mai mari decat in perioada similara a anului trecut, cand insumau 21,8 milioane euro, potrivit datelor publicate miercuri de banca portugheza, precizeaza NewsIn.

Pe plan operational, veniturile inregistrate de Millennium bcp in Romania s-au dublat in primele noua luni, de la 8,8 milioane euro la 18,1 milioane euro, in vreme ce cheltuielile operationale au crescut cu numai 1,6%, de la 31,1 milioane euro la 31,6 milioane euro in acelasi interval.

Creditele acordate clientilor au sporit cu aproape o treime (32,1%), de la 193 milioane euro, cat acordase pana la 30 septembrie 2008, la 255 milioane euro - la finalul lunii septembrie a acestui an.

Ritmul de atragere a depozitelor de la clienti a fost, insa, mult mai pronuntat, acestea crescand cu 213% de la 77 milioane euro la 240 milioane euro in acelasi interval.

Millennium a atras atentia asupra schimbarii de strategie aplicate in Romania, unde a trebuit sa se reorienteze asupra atragerii de fonduri de la clienti si a transformarii unitatilor cu profil de consum in unitati cu profil complet de operatiuni.

"In pofida extinderii, cheltuielile sunt mentinute sub control", sustin reprezentantii Millennium bcp.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#bank, #milioane, #millenium , #Romania

Adaugă comentariu