Putin a fost de acord ca experti germani sa monitorizeze Stramtoarea Kerci dupa incidentul cu Ucraina

Vineri, 18 Ianuarie 2019, ora 15:39

1880 citiri

Foto: Arhiva Pixabay

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anuntat ca presedintele Vladimir Putin a fost de acord cu propunerea cancelarului Angela Merkel ca experti germani sa monitorizeze Stramtoarea Kerci.

Putin a fost de acord cu aceasta propunere cu o luna in urma, dar expertii germani nu au ajuns pana la momentul actual, relateaza Reuters.

In luna noiembrie, Moscova a retinut trei nave militare ucrainene si echipajele acestora in Stramtoarea Kerci, incident care a alimentat tensiunile existente deja intre cele doua tari.

Incidentul intre Paza de Coasta rusa, aflata in subordinea serviciilor ruse de securitate FSB, si bastimente apartinand Marinei ucrainene a avut loc la Marea Neagra, in largul Crimeii, cand acestia din urma au incercat sa traverseze Stramtoarea Kerci pentru a intra in Marea Azov, o mica mare de o importanta cruciala in exporturile de cereale si de otel produse in estul Ucrainei.

Paza de Coasta rusa a imobilizat cu forta doua vedete si un remorcher ucrainene, pe care le-a acuzat ca au intrat ilegal in apele teritoriale ruse si au luat prozonieri marinarii de la bord.

Acest incident armat a fost denuntat drept "o provocare" de catre Rusia, iar Ucraina a denuntat la randul sau un "act de agresiune" al Moscovei, cerand eliberarea marinarilor si restituirea navelor.

Tensiuni intre Rusia si Ucraina: Imagini din satelit arata sute de tancuri si mii de camioane rusesti la granitaKievul sustine ca Rusia a blocat doua porturi ucrainene de la Marea Azov. Kremlinul neagaRusia va amplasa noi sisteme de aparare antiracheta S-400 in CrimeeaRusia a difuzat imagini cu marinarii ucraineni capturati, care recunosc ca actiunile lor au fost "o provocare" (Video)Prima reactie a Romaniei la conflictul dintre Rusia si Ucraina ...citeste mai departe despre "Putin a fost de acord ca experti germani sa monitorizeze Stramtoarea Kerci dupa incidentul cu Ucraina" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând

Sursa: Business24

#conflict Rusia Ucraina stramtoarea Kerci , #Stiri International

Adaugă comentariu