Putin: Rusia, Belarus si Kazahstan ar putea avea o moneda unica in viitor

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 14:57

2037 citiri

Vladimir Putin

Rusia, Belarusul si Kazahstanul ar putea introduce o moneda unica in viitor, in cadrul Uniunii economice eurasiatice, o noua entitate menita sa promoveze cooperarea cu Europa si cu regiunea Asia-Pacific, a anuntat joi Vladimir Putin.

"Cred ca vom ajunge la un nivel (de integrare - n.r.) in urma procesului de negociere si vom gasi un compromis pentru a putea avea o moneda comuna si conveni asupra politicilor macroeconomice", a declarat Putin in sesiunea anuala de intrebari si raspunsuri cu populatia.

In luna noiembrie, presedintii Rusiei, Belarusului si Kazahstanului au semnat o declaratie privind integrarea economica eurasiatica, o foaie de drum pentru procesele de integrare vitand crearea Uniunii economice eurasiatice, care va fi bazata pe uniunea vamala si pe spatiul economic comun al celor trei tari.

"Aceasta este o integrare reala, cu transferul unor functii catre un organism supranational. Aceasta nu este o reinviere a Uniunii Sovietice, acesta este un proces pentru a mentine deplin independenta acestor state (...), dar cu obiectivul de a spori competitivitatea noastra in economia globala, oferind un nou impuls dezvoltarii si asigurarii de standarde mai bune de trai pentru cetatenii nostri", potrivit lui Putin.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: NewsIn

#moneda unica Rusia Belarus Kazahstanul, #uniune monetara Rusia Belarus Kazahstanul, #Putin uniune monetara , #Rusia

Adaugă comentariu