Shell ar putea deveni prima companie petroliera occidentala care sa semneze un acord cu Irakul

Marti, 09 Septembrie 2008, ora 11:54

1255 citiri

Grupul petrolier britanic Shell ar putea deveni prima companie petroliera occidentala care sa incheie un acord cu guvernul irakian, dupa 2003, prin semnarea unui contract de captare a gazelor naturale in valoare de 4 miliarde dolari, precizeaza cotidianul Financial Times, citat de AFP. Contractul presupune recuperarea a aproximativ 20 milioane metri cubi de gaze arse in fiecare zi, de industria petroliera, in regiunea Basra, in sudul Irakului, care ar acoperi nevoia de electricitate a intregii tari, mai precizeaza Financial Times.


Purtatorul de cuvant al ministrului irakian al petrolului, Assem Jihad, a declarat pentru cotidian ca, dupa ce a primit aprobarea cabinetului, ministerul i-a invitat pe reprezentantii Shell la Bagdad, pentru a semna un acord luna viitoare.


"Europa cauta sa se aprovizioneze cu gaze naturale din Irak", a spus Jihad. Acesta a recunoscut ca "in ceea ce priveste securitatea, au existat unele probleme, insa grupurile simt ca acest aspect s-a ameliorat, ceea ce va incuraja si alte companii".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

Adaugă comentariu