Spania are Guvern votat de Parlament dupa 10 luni de criza politica

Sambata, 29 Octombrie 2016, ora 22:12

865 citiri

Foto: Facebook/Mariano Rajoy Brey

Premierul spaniol in exercitiu, conservatorul Mariano Rajoy (foto), a primit, sambata, votul de incredere al Parlamentului pentru a forma un guvern minoritar, punandu-se astfel capat unei crize politice care dureaza de 10 luni.

Dar nici de aceasta data Rajoy nu a obtinut majoritatea, el fiind insa investit datorita prevederii constitutionale in baza careia la a doua runda de vot se ia in calcul majoritatea simpla (mai multe voturi pentru decat impotriva), nu majoritatea absoluta, relateaza agentiile internationale de presa.

Rajoy a primit 170 de voturi pentru, dintre care 137 ale Partidului Popular (PP), 32 ale liberalilor din Ciudadanos, un vot al unei deputate dintr-un partid regional din Insulele Canare. Impotriva au votat 111 deputati, iar 68 s-au abtinut.

Parlamentul foarte fragmentat rezultat in urma alegerilor legislative din decembrie a condus la imposibilitatea constituirii unei coalitii majoritare, astfel ca regele Felipe a fost nevoit sa convoace alegeri ...citeste mai departe despre "Spania are Guvern votat de Parlament dupa 10 luni de criza politica" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Spania Guvern investit Parlament , #Stiri International

Adaugă comentariu