Spania promite sa reduca deficitul in ciuda faptului ca a majorat salariul minim cu 22%

Luni, 29 Octombrie 2018, ora 13:49

3550 citiri

Foto: CC0 Creative Commons

Spania, a patra economie a zonei euro, isi va reduce deficitul public in 2019, in pofida temerilor legate de implementarea unor masuri considerate populiste, a afirmat, luni, ministrul Economiei, Nadia Calvino, intr-un interviu acordat CNBC.

Poate cea mai surprinzatoare masura din proiectul de buget pe 2019 o reprezinta majorarea cu 22% a salariului minim lunar, la 900 de euro. Calvino a explicat pentru CNBC ca a existat o scadere a salariilor reale care trebuia rezolvata. In acelasi timp, a explicat oficialul spaniol, "aceasta masura nu este una izolata", tinand cont ca bugetul prevede si masuri de sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii.

Luna aceasta, Comisia Europeana a trimis o scrisoare Spaniei in care a avertizat ca reducerea deficitului structural planificata pentru 2019 este cu 0,25% sub nivelul la care s-au angajat anterior autoritatile de la Madrid.

Totusi, Nadia Calvino a declarat ca Executivul isi mentine angajamentul de a reduce deficitul.

"Nu ne-am redus obiectivul in domeniul reducerii deficitului public. Anul acesta intentia era sa avem un deficit de 2,2% din PIB, dar, de fapt, atunci cand am preluat mandatul, in iunie, am facut un studiu intern si am realizat ca va fi aproape de 2,7% din PIB, astfel incat obiectivul nostru este sa reducem deficitul intre 2018 si 2019 cu 0,9 puncte procentuale", a explicat oficialul spaniol.

Spania ar urma sa inregistreze o crestere economica de 2,6% in 2018 si de 2,3% in 2019, peste media din UE.

Economia spaniola a intrat in cel de-al cincilea an de expansiune, rezistand socurilor externe si turbulentelor politice si determinand cele trei mari agentii de evaluare financiara sa imbunatateasca ratingul suveran in ultimele luni.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Agerpres

#Spania majorare salariu minim, #Spania salariu minim, #deficit Spania , #Spania

Adaugă comentariu