Trump ar fi declarat ca regiunea Crimeea apartine Rusiei, pentru ca locuitorii vorbesc rusa

Joi, 14 Iunie 2018, ora 21:21

995 citiri

Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele SUA, Donald Trump, le-a spus liderilor din Grupul tarilor puternic industrializate (G7) ca fosta regiune ucraineana Crimeea apartine Rusiei deoarece locuitorii vorbesc limba rusa, afirma surse citate de site-urile Buzzfeed News si Axios.com.

Donald Trump a facut aceste afirmatii in cursul summitului G7, desfasurat saptamana trecuta in provincia canadiana Quebec.

Doi diplomati prezenti la intrevedere au declarat sub protectia anonimatului pentru site-ul BuzzFeed News ca Donald Trump a exprimat nemultumire ca Moscova nu a fost invitata la summit. In contextul in care liderii prezenti i-au explicat ca Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea, presedintele SUA a mentionat ca regiunea Crimeea apartine Rusiei pentru ca locuitorii vorbesc limba rusa.

Rusia a anexat ilegal regiunea ucraineana Crimeea in anul 2014, atragandu-si sanctiuni internationale si masura excluderii din G8.

In cursul dineului de la summitul G7, Donald Trump a mai afirmat, potrivit surselor citate, ca "Ucraina este una dintre cele mai corupte tari din lume".

Donald Trump a afirmat si public ca Rusia trebuie sa fie reprimita in Grupul tarilor puternic industrializate. "Acest grup obisnuia sa fie G8, nu G7. S-a intamplat ceva in urma cu ceva timp astfel ca Rusia nu mai este membra", a spus presedintele SUA.

Donald Trump vrea Rusia inapoi in G8, de unde a fost exclusa dupa anexarea Crimeei. Cum raspunde MoscovaStatele europene din G7 refuza propunerea lui Trump, de a reprimi Rusia in grupSummit G7 tensionat: Tusk ii reproseaza lui Trump ca sfideaza ordinea mondialaTrump a retras SUA din declaratia comuna a G7. A anuntat asta din avion, dupa ce l-a enervat ce a spus Trudeau ...citeste mai departe despre "Trump ar fi declarat ca regiunea Crimeea apartine Rusiei, pentru ca locuitorii vorbesc rusa" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”

Sursa: Business24

#Donald Trump Crimeea Rusia , #Stiri International

Adaugă comentariu