Trump avertizeaza Iranul ca cei care sustin terorismul risca sa ajunga victime. Teheranul reactioneaza

Joi, 08 Iunie 2017, ora 14:26

972 citiri

Foto:Twitter/President Trump

Presedintele SUA, Donald Trump, a avertizat miercuri Iranul dupa atacurile comise la Teheran, afirmand ca aceia care sustin terorismul risca sa devina "victime", declaratie pe care seful diplomatiei iraniene a calificat-o drept "repugnanta".

"Subliniem ca statele care sustin terorismul risca sa devina victimele raului pe care il sustin", a afirmat Trump, potrivit unui comunicat.

Presedintele republican a subliniat ca se roaga pentru "poporul iranian" precum si pentru "victimele nevinovate" ale atacurilor de la Teheran, revendicate de gruparea Stat Islamic care s-au soldat cu 13 morti si cu zeci de raniti. La randul lor, Gardienii Revolutiei, armata de elita a regimului iranian, au acuzat SUA si Arabia Saudita de implicare in aceste atentate.

Seful diplomatiei iraniene Mohammad Javad Zarif a calificat "dezgustatoare" afirmatiile presedintelui SUA, Donald Trump. "Comunicatul Casei Albe este dezgustator (...) in timp ce iranienii se confrunta cu teroarea sustinuta de clientii americanilor", a scris Zarif intr-un mesaj difuzat pe contul sau de Twitter, la o zi de la atacurile fara precedent comise la Teheran.

Repugnant WH statement & Senate sanctions as Iranians counter terror backed by US clients.Iranian people reject such US claims of friendship- Javad Zarif (@JZarif) 8 iunie 2017

SUA si Iranul nu au relatii diplomatice. Incalzirea relatiilor initiata de fostul presedinte american Barack Obama, semnatarul unui acord privind dosarul nuclear iranian in 2015, a fost oprita de succesorul sau Donald Trump.

Acesta a promis in numeroase randuri in timpul campaniei electorale ca va anula acest acord si si-a orientat politica sa externa spre Arabia Saudita (sunnita), mare rival al Iranului siit in regiune.

In cursul unei recente vizite in Arabia Saudita, Donald Trump a acuzat Teheranul ca "finanteaza, inarmeaza si antreneaza teroristi (...) care raspandesc distrugerea si haosul in regiune" si a cerut tuturor tarilor "sa izoleze" Iranul.

Potrivit unui inalt responsabil iranian, autorii atacurilor intreprinse miercuri impotriva parlamentului si a mausoleului lui Khomeini la Teheran sunt cetateni iranieni care fusesera recrutati de gruparea Stat Islamic, a declarat un inalt responsabil iranian.

Presedintele Iranului il sfideaza pe Trump: Nu trebuie sa cerem voie nimanui sa construim racheteTeheranul i-a raspuns lui Trump: Si americanii au interdictie in Iran ...citeste mai departe despre "Trump avertizeaza Iranul ca cei care sustin terorismul risca sa ajunga victime. Teheranul reactioneaza" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#atacuri Teheran, #sustinatori terorism victime, #Trump avertizare Iran , #Stiri International

Adaugă comentariu