Raport: 5G va suporta mai mult de 10% din conexiunile mobile globale pana in 2023

Autor: Comunicat de presa

Miercuri, 19 Februarie 2020, ora 15:18

1794 citiri

Foto: Infografic Cisco

Conform noului raport privind internetul de la Cisco, 5G va suporta mai mult de 10% din conexiunile mobile globale pana in 2023. Viteza medie 5G va fi de 575 megabiti pe secunda sau de 13 ori mai rapida decat conexiunea mobila medie.

Datorita capabilitatilor avansate de performanta, 5G va livra infrastructuri mobile mai dinamice pentru AI si aplicatii IoT emergente, inclusiv pentru masini autonome, orase inteligente, servicii medicale digitale, continut video imersiv si multe altele.

In ultimii 50 de ani, in fiecare deceniu au fost lansate o noua tehnologie mobila si inovatii de ultima ora.

Cerintele pentru latimea de banda mobila au evoluat de la apeluri vocale si mesaje text pana la video de inalta definitie (UHD) si diverse aplicatii de realitate augmentata/realitate virtuala (AR/VR).

Consumatorii si utilizatorii business din intreaga lume au permanent noi cerinte si asteptari pentru retelele mobile. Aceasta tendinta este mai evidenta prin adoptarea si utilizarea aplicatiilor mobile.

Retelele sociale, streaming-ul si descarcarile de continut video, productivitatea afacerilor, comertul electronic si industria de gaming vor determina cresterea aplicatiilor mobile, cu aproape 300 de miliarde de aplicatii descarcate pana in 2023.

"Cercetarile noastre releva cresterea continua a numarului utilizatorilor de internet, a dispozitivelor, conexiunilor si o presiune mai mare pe retele decat ne-am fi putut imagina", a declarat Roland Acra, Senior Vice President si Chief Techonology Officer la Cisco.

"Informatiile si cunostintele prezentate in raportul nostru anual privind internetul ajuta companiile, guvernele si furnizorii de servicii din intreaga lume sa-si pregateasca si sa-si securizeze retelele pentru a face fata cresterii continue a conexiunilor si aplicatiilor. Planificarea strategica si parteneriatele vor fi esentiale pentru toate organizatiile pentru valorificarea inovatiilor si investitiilor tehnologice."

Date statistice Cisco Annual Internet Report (2018 - 2023)

Raportul anual Cisco privind Internetul acopera segmentul retelelor mobile, Wi-Fi si de banda larga fixa, cu proiectii cantitative privind cresterea utilizatorilor, dispozitivelor si conexiunilor, precum si legate de performanta retelei si tendintele relevante pe o perioada de cinci ani (2018-2023).

Proiectii globale privind utilizatorii de mobil si internet pana in 2023

Proiectii globale pe segmentul mobile pana in 2023

Proiectii globale privind performanta de retea (mobila, Wi-Fi si banda larga fixa) pana in 2023

Prognoza anuala Cisco privind internetul

Raportul anual Cisco privind internetul este o previziune/analiza globala, regionala si la nivel de tara, care evalueaza transformarea digitala si este dezvoltata de aceeasi echipa de analisti care a creat raportul Cisco Visual Networking Index (VNI). Raportul prezinta date despre retelele de banda fixa, Wi-Fi si mobile (3G si conexiuni inferioare, 4G, 5G).

Sunt oferite proiectii cantitative privind cresterea numarului utilizatorilor de internet, a dispozitivelor si conexiunilor, precum si informatii privind performanta retelei. Sunt, de asemenea, furnizate analize si evaluari calitative in patru domenii strategice: aplicatii, securitate, transformarea infrastructurii si responsabilizarea angajatilor si a echipelor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine

Sursa: Business24

#Cisco 5G, #Cisco 5G 2023 , #Viteza internet

Adaugă comentariu