Dragoi: Finantele au in continuare ca tinta un deficit bugetar de 7,3% din PIB

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 12:02

1119 citiri

Ministerul Finantelor Publice (MFP) tinteste in continuare un deficit bugetar de 7,3% din PIB la finalul acestui an, iar finantarea acestuia se va face prin focalizarea pe piata interna, a declarat joi secretarul de stat in MFP Bogdan Dragoi, potrivit NewsIn.

"Incercam sa inchidem anul pe un deficit de 7,3%, acesta este targetul nostru. In momentul acesta, ne concentram pe piata interna, in lei dar si in euro, insa avem si alte posibilitati in discutie", a afirmat Dragoi.

Guvernul s-a angajat in fata Fondului Monetar International (FMI) sa mentina deficitul bugetar in limita a 7,3% din produsul intern brut (PIB) la finalul acestui an, insa seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, preciza in 6 noiembrie, la finalul misiunii de evaluare, ca deficitul bugetar estimat pentru 2009 este de 7,8% din PIB, luand in calcul si efectul masurilor fiscale recent validate de Curtea Constitutionala.

Intrebat despre posibilitatea unui nou club-loan, secretarul de stat din MFP a spus ca nu Ministerul Finantelor poate solicita un astfel de imprumut bancilor, ci bancile trebuie sa vana la Finante.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”

Sursa: Business24

#deficit, #drogoi, #finante , #stiri Jeffrey Franks

Adaugă comentariu