Noi clarificari referitoare la regimul microintreprinderilor au intrat in vigoare

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 10:45

3216 citiri

Anumite clarificari referitoare la microintreprinderi au intrat recent in vigoare, se precizeaza intr-un act normativ care modifica Normele de aplicare a Codului fiscal. Aceste dispozitii vin ca urmare a introducerii din 1 ianuarie 2014 a unui nou regim al microintreprinderilor.

HG nr. 77/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 108 din 12 februarie 2014, care modifica si completeaza Normele de aplicare a Codului fiscal, stabileste, printre altele, cum va fi verificata o noua conditie obligatorie pe care firmele trebuie sa o indeplineasca pentru a se incadra in categoria microintreprinderilor.

Mai exact, de la 1 ianuarie 2014 pentru a fi microintreprinderi firmele trebuie sa realizeze venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de 80% din veniturile totale. Indeplinirea acestei conditii va fi verificata pentru anul fiscal 2014 pe baza veniturilor realizate de contribuabil in anul 2013, se precizeaza in HG nr. 77/2014.

Citeste mai multe despre Noi clarificari referitoare la regimul microintreprinderilor au intrat in vigoare pe AvocatNet.ro

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”

Sursa: Business24

#regim microintreprinderilor, #Norme aplicare, #codul fiscal , #Norme legislative

Adaugă comentariu